Categorie: IJssalon
Geopend in: April 2022
Concept:
IJssalon De Hoop is een allesbehalve doorsnee ijswinkel. De vraagstelling? Een interieur dat de kwaliteit uitstraalt die, SVH Meester IJsbereider, Caroline Kooij aan haar ambachtelijk bereide ijs weet te geven. ‘De Hoop’, ooit begonnen in 1906, draait sindsdien al 4 generaties lang en is hiermee een iconisch begrip in Blaricum en wijde omgeving geworden. Na meerdere keren de titel ‘IJssalon van het Jaar’ binnen te hebben gesleept, heeft De Horeca Fabriek de eervolle opdracht gekregen om een de salon te voorzien van een nieuw interieur: een kroon op het werk van 4 generaties.
Het interieur is een samenstelling van ijssmaken, waaronder pistache en aardbei. Afgemaakt met een maatwerk terrazzovloer en notenhouten lambrisering is een subtiele vertaling gemaakt van de Italiaanse ambacht en originele herkomst van het product. De centraal gepositioneerde counter is ontworpen als een ijspodium, die Caroline Kooij en het werk van de familiegeneraties op een voetstuk plaatsen.
Fotografie: Pascale van Reijn